header banner
Default

Sportcontracten in de Verenigde Staten hebben geen Europese bedragen


Grootverdieners

Nederlandse honkballer Xander Bogaerts heeft onlangs een nieuw contract getekend voor de Boston Red Sox, met een waarde van 117 miljoen euro. Een gigantisch bedrag, maar in de sportwereld van de Verenigde Staten niet ongewoon.

In Amerika zijn er veel van dit soort grote bedragen, maar er kan uiteindelijk maar één iemand het meest verdienen.
Hier zijn de grootverdieners per sport op een rijtje, op basis van contractwaarde. Dat geeft een beter beeld van de investering in een atleet dan het jaarsalaris.

Honkbal: Mike Trout (€380 miljoen in twaalf jaar)

VIDEO: These are the 10 biggest sports contracts of all time
CBS News

In de Amerikaanse honkbalcompetitie wordt er met geld gesmeten: de top tien best betaalde sporters spelen er allemaal. Trout is de best betaalde sporter aller tijden, maar heeft buiten zijn land niet heel veel naamsbekendheid. De MLB-superster is de grote vedette van zijn team en heeft tweemaal Most Valuable Player (MVP) gewonnen. Zijn team, de Angels, wil om hem heen gaan bouwen en dus heeft hem voor een grote som geld vastgelegd.

Basketbal: James Harden (€203 miljoen in vier jaar)

VIDEO: Waarom protesteren zwarte atleten in Amerika? | Sporza @ School 28
Sporza

Met dit contract heeft Harden het NBA-record in handen, dat hij volgens de media daar dubbel en dwars waard is. De basketballer, bijnaam: De Baard, is al twee seizoenen op rij de speler met de meeste punten in de competitie. Hij wordt dit jaar getipt als grootste kanshebber voor MVP en heeft dit seizoen al zeven keer 50+ punten gescoord in één wedstrijd.

American Football: Aaron Rodgers (€119 miljoen in vier jaar)

VIDEO: De snelwegen in Amerika...
Hop Hop naar Amerika

Deze hondstrouwe quarterback speelt al sinds 2005 bij zijn club en heeft zes persoonlijke NFL-records op zijn naam. In zijn carrière heeft hij de Super Bowl gewonnen en werd verkozen als beste speler van de finale, een prijs die hij ook al heeft gekregen voor twee verschillende seizoenen. De 35-jarige veteraan bewijst nog altijd van waarde te zijn op het hoogste niveau en is de best betaalde speler in de competitie.

IJshockey: Connor McDavid (€89 miljoen in acht jaar)

VIDEO: Bokkepootjes: Dit dorpje in hartje Amerika is hartstikke Hollands
RTL Nieuws New York

De ijshockeyer is aanvoerder van de Oilers, een groot team in de ijshockeycompetitie met een rijke historie. Met een prille leeftijd van 22 jaar heeft hij al wel veel persoonlijke titels gewonnen, maar nog niet aan de prijzenkast van zijn team kunnen bijdragen. Van Nieuwkomer van het jaar tot Speler van het jaar, kort na zijn komst schoot hij naar de top van de NHL. Zowel met zijn kwaliteiten als met zijn salaris.

Voetbal: Michael Bradley (€29 miljoen in vijf jaar)

VIDEO: Reizen EN emigreren naar Amerika? Hoe en met welke visums??
Hop Hop naar Amerika

In Amerika zit het wat anders in elkaar. De sporters die het minst verdienen zijn de voetballers, die competitie is daar nog niet zo gevestigd. Ex-Juventus speler Sebastian Giovinco was eigenlijk de grootverdiener van zowel Toronto FC als de MLS, maar hij ging met veel mot weg. Nu is zijn oud-teamgenoot en voormalig Heereveen speler Michael Bradley de best betaalde voetballer in Noord-Amerika, de ervaren speler kwam eerder ook uit voor AS Roma en is aanvoerder van zijn land.

Sources


Article information

Author: Tammy Walker

Last Updated: 1702912682

Views: 1063

Rating: 4.3 / 5 (102 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tammy Walker

Birthday: 1918-04-21

Address: PSC 0681, Box 1408, APO AA 25486

Phone: +3900760052076939

Job: Journalist

Hobby: Hiking, Baking, Sculpting, Skydiving, Wildlife Photography, Cycling, Embroidery

Introduction: My name is Tammy Walker, I am a multicolored, apt, audacious, unswerving, resolved, steadfast, daring person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.